Sd korts

Sd korts

Jeg har en mindre facination med hukommelse især SD korts, hvilket gør jeg følger meget med i de nyeste kort på market og har prøvet en del.
Hukommelse kort er vigtigt faktor i fotografering, et dårligt kort kan gøre et godt kamera langsommere, og man kan også risikere at hvis man har købt et dårligt kort at man mister alle siden billeder.

-Scroll til typer for viden omkring kort, og skip min erfaring.

Min erfaring og anbefaling

Jeg køber stort set kun kort fra Sandisk, det et mærke jeg stoler på og har desværre haft opleveret problemer med andre mærker.
Til mit Gopro kamera købte jeg et Samsung micro-sd kort som på 64 gb, selvom det var et C10 og U1 korruptede det min data og mistede en masse video med dette kort.
Købte så et Sandisk kort på 32 gb, med sammen hastighed og har siden skift ikke haft nogle problemer, men samsung kortet virke tilgengæld uden problemer i mit samsung gear360 kamera 🙂
I mit DSLR har jeg to 16gb Extreme pro som jeg er meget glad for. Jeg har også en masse andre kort men det er de to kort jeg primært bruger.

Jeg har også haft et par Transcend kort som er et billigere mærke, desværre har de ikke fungerede for og været langsomme + nogen af dem er brændt sammen.

Der findes forskellige hukommelse kort f.eks. CF kort, men de fleste kamera bruger Sd kort (Secure digital) og action kamera bruger micro Sd kort.

Sd og micro Sd er de eneste jeg har.

Her er nogle ting jeg synes man bør vide om kortene.

Typer

Der er flere forskellige Sd kort typer.

  1. SDSC – er det ældest kort, og er langsommere end de flest nye, men billige.
  2. SDHC – hvor HC står for High-capacicy, er hurtigere og kan større end SDSC og dyre. De går op til 32 GB.
  3. SDXC – er det nyeste format og går fra 32 GB – 2TB, og er også det hurtigste kort.

Klassificeringen

Sd kort har flere klassificeringer

Class:

Class kan se på Sd kort som et C med et tal inden i. Udfra klassen kan man se hvor hurtigt kortet ca. er:

Class 2 2 MB/s
Class 4 4 MB/s
Class 6 6 MB/s
Class 10 min. 10 MB/s

 

Kortet kan også supporte UHS som vises som U med et tal i.

U1 30 MB/s
U2 60 MB/s
U3 90 MB/s

Kamera og Sd kort

Alle Sd kort virker ikke lige hurtigt i alle mærker. Især med lidt ældre kameraer kan der være en del forskel. I lang tid virkede lexar bedre med Nikon f.eks. Men idag er der ikke helt sammen forskel.

Lås 

En del Sd kort kan låse med den lille plastik på siden af kortet, som kan skubbes op og ned. Når kortet af lås kan man ikke tage billeder eller slette billeder på kortet, men det stadigvæk muligt at se hvad der er på og kopiere over på en pc.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *